søndag den 17. august 2008

Farvelægning af stempelmotiver

Hotcat har spurgt, hvilke farver jeg bruger til mine stempelmotiver. Jeg tænkte derfor, jeg ville indvie jer i, hvilke materialer jeg i det hele taget bruger.

Farverne er Faber Castells oliebaserede farveblyanter, også kaldet polychromos farver. Disse farver kan du købe hos City Kunstner Artikler. Farverne fåes i 100 forskellige nuancer og koster 11 kr pr.stk. De kan købes både i enkelte og i sæt af 12, 24, 36, 48 og 72 stk.

Du kan også købe de farver, som kaldes Prisma Penne. De fåes i USA, men jeg kender desværre ikke en netbutik du kan anskaffe dem i, men så kan du jo bare Google dem :-)

Jeg stempler mine stempelmotiver med Staz-on sværte på noget papir, som er meget glat. Papiret fåes hos printerpatroner.dk og det skulle være det billigste sted man kan anskaffe papiret. (incl. forsendelse). Det giver, efter min mening, det bedste resultat med dette papir. Bruges f.eks akvarelpapir ser det ofte ud, som om farven mamoreret.

Når farven er lagt i kanten af motiverne, skal du gnubbe farven ud med en stub (det er en pen fremstillet af hårdtpresset papir). Du skal dyppe stubben i lidt vædske, som hedder Sansodor. (vædsken går i forbindelse med olien i farven og er medvirkende til at farven kan gnubbes ud) Både stubbe og Sansodor vædsken kan fåes i Panduro.

Håber I kunne bruge dette til noget.

Kærlig hilsen Olivia

1 kommentar:

  1. tak for infoen smukke
    din tålmodighed er beundringsværdig.. på indrømme det kribler i mine fingre når vi scrapper sammen og du farvelægger hehe
    knus og tak for sidst

    SvarSlet