tirsdag den 6. december 2011

Julestue

En gang årligt afholder min veninde Ina en julestue. Hvert år er det noget nyt vi skal lave og vi har haft fat i mange forskellige materialer. Cernit engle, store peberkager, blomsterdekorationer, uldprojekter, filt elge, trærammer og meget mere. I år er det 13. gang vi mødes og Ina havde spurgt om jeg ville være "gæstelærer".  Hun havde nemlig set de lanterner jeg lavede til min bror og svigerinde sidste jul og ville gerne at julestuen skulle lave lanterner i år.

Jeg har ikke den store erfaring med at undervise i kreative gøremål, men tænkte at det kunne være en god udfordring. Jeg må dog indrømme, at jeg nok kunne have gjort det en anelse bedre. Grunden til denne udtalelse er, at jeg ikke havde taget tilstrækkelig højde for, at det var totale nybegyndere, jeg skulle undervise. Ingen af dem var f.eks bekendt med en skæremaskine og den voldte dem kvaler lige i starten. Der var rigtig mange begreber, som de ikke kendte til og skulle lære for første gang. Disse faktorer krævede at jeg forklarede mig lidt bedre og knap så "nørdet", hvis I forstår mig ...he he he... Denne oplevelse har jeg lært så meget af og jeg synes det var sjovt at prøve. Det bedste af det hele er dog at de klarede det SÅ godt!!! Ja, der var et par ups´er undervejs, men det er der jo hos alle og vi fandt en løsning hver gang. Jeg må indrømme at jeg er meget imponeret over deres evner i at arbejde med papir....og tænk sig at deres første projekt er en lanterne!! Godt gået!!!

Her er så alle de flotte resultater:

De første billeder er af Anne Sofies lanterne. Hun ville gerne have flere mindre ruder i sin lanterne og det ser jo helt fantastisk flot ud. Jeg sagde da også til hende, at det var en idé jeg måtte "lifte"...og så måtte jeg lige forklare, hvad det betød :-))))

Disse billeder er af Inas lanterne. Hun ønskede sig en lanterne i grøn og den skulle være enkel. Den er bare flot!!


Disse billeder er af Jonnas lanterne. Imens Jonna er i fuld gang med at lave sin lanterne, sagde jeg forskrækket, at hun havde vendt de juletræer hun havde klippet ud, forkert....men næ nej...dér var Jonna endnu mere kreativ end min fantasi kunne være med til!! De vendte rigtigt idet de skulle forestille kræmmerhuse! Se det er jo fantastisk! Det er en af de ting, som jeg synes er så fantastisk ved denne hobby: Der intet der er rigtig eller forkert og det er kreativitet, som tæller. Så lærte jeg sørme også noget om, at man godt kan se anderledes på juletræer...hi hi hi...tak for det Jonna!


Kirsten nåede at lave hele 2 lanterner, som efter hendes egen udtalelse er retro og ligner bolsjerdåser...jeg er nu ikke helt enig. De er flotte og papiret er fantastisk. Desværre kommer den røde bund og det mønstrede papir ikke helt til sin ret, på dette billede, men de er bare flotte IRL.
 Pia lavede en cremefarvet lanterne, som blev enkel og smuk. Hun valgte at pynte lanternen indeni også. Se den søde krans, som hænger i vinduet. Genialt ikke??

 Til slut kommer Åse´s lanterner. Hun fortæller hver gang vi samles, at hun altså ikke er skabt til at være kreativ. Se det kan jo ikke lige ses på denne lanterne, vel?? Jeg ved. godt at hun ikke normalt, kaster sig over kreative ting i hverdagen, men i julestuen går hun til tingene med krum hals. Hun kan altså godt være stolt af sig selv.

Papiret til alle lanterner er julepapiret fra Jilli Bean soup og købt her.

Jeg havde jo ikke tid til at lave min egen lanterne til julestuen, men jeg har lavet nogle tidligere, så dem kan I se her:
 Papiret er med julestjerner er fra Daysi D og noget gammelt julepapir, som jeg desværre ikke har mere af. Jeg tror heller ikke det laves mere, men det er altså bare sødt. Julestjernen er en die fra Marianne Design.
Disse 2 snelanterner er lavet med papir fra Maja Design. Jeg er ganske verliebt i det papir og satser på at få lavet nogle julekort til juleblog måneden med netop dette papir!! Så jeg håber ideerne kommer til mig. Snefnugene er fra Martha Stewart punches.

Nå, nok lanterner for denne gang. Sikke mange muligheder der dog er ;-)

Tak for at du kikkede forbi og mange mange tak for alle de søde kommentarer I skriver til mine indlæg. Jeg nyder dem i stor stil og det føles, som små kalendrelåger jeg skal åbne ;-)

Glædelig 6 december til dig og dine kære.

Julehilsner fra Olivia

4 kommentarer:

 1. Hold da op nogle søde lanterner!!
  Du må have en god aften.

  SvarSlet
 2. Nej hvor er de fine...man kan jo ikke lige se på lanternerne at "folkene" bag ikke anede hvad en skæremaskine var;-)
  God aften

  SvarSlet
 3. Wauve nogle flotte lanterner. Det er da nogle super dygtige elever du har haft. Rigtig god aften

  SvarSlet
 4. De er godtnok rigtig søde alle lanternerne. Men hvilke lys sætter man i dem? :)

  SvarSlet